Wespenverdelging

Opgelet! Check na inzending van het formulier je mailbox en spam-folder voor de bevestigingsmail vooraleer je het formulier opnieuw invult of contact met ons opneemt.

Je hebt een wespennest en je wilt deze laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Het verdelgen van een wespennest kan meestal enkel d.m.v. een gif in de opening van de wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt en heb je er geen last van? Help ons dan om onnodig gif in het milieu te verspreiden door de wespennesten die niet hinderlijk zijn niet te laten verdelgen. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens, dier én milieu.

Weet je zeker dat het om wespen gaat?
Bekijk onze steekkaart waarin we de verschillen tussen wespen en vliegende soortgenoten zoals bijen kort weergeven.

Kostprijs
Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor deze interventie wordt een bedrag van € 50 (exclusief BTW) aangerekend. Dit bedrag is vastgelegd via het retributiereglement van Brandweerzone Rivierenland, dat je hier kan vinden.

Op de dag van de interventie is het mogelijk dat er tot 's avonds nog uitgevlogen wespen toekomen. Dit wil niet zeggen dat er een tweede interventie noodzakelijk is. Indien dit toch het geval is, betaalt u de tweede interventie niet. Op voorwaarde dat deze tweede interventie binnen de 30 dagen is aangevraagd.

Hoe gaan we te werk?
Geef ons aub zo gedetailleerd mogelijk mee waar de wespennest zich juist bevindt. 

Na het verzenden van onderstaand formulier krijg je vrijwel onmiddellijk een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staat een link om de aangifte te bevestigen.
Gelieve deze bevestiging uit te voeren, zo niet wordt de aangifte niet zichtbaar in ons systeem.

Mechelen en randgemeenten
We komen in Mechelen en de omliggende randgemeenten Heffen, Hombeek, Leest, Walem, Bonheiden, Rijmenam, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Sint-Katelijne-Waver de wespennest steeds de dag na de aanvraag verdelgen.

Lier
In Lier komen we gewoonlijk op maandag, woensdag en vrijdag langs tussen 18u00 en 22u00.


In de overige gemeenten en steden proberen we binnen 3 dagen langs te komen.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 05 februari 2021
Formulier
Wespenverdelging
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.