Aanvraag wespenverdelging

Opgelet! Check na inzending van het formulier je mailbox en spam-folder voor de bevestigingsmail vooraleer je het formulier opnieuw invult of contact met ons opneemt.

Je hebt een wespennest en je wilt deze laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Het verdelgen van een wespennest kan meestal enkel d.m.v. een gif in de opening van het wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt en heb je er geen last van? Help ons dan om niet onnodig gif in het milieu te verspreiden door de wespennesten die niet hinderlijk zijn niet te laten verdelgen. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens, dier én milieu.

Weet je zeker dat het om wespen gaat?Kostprijs
Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor deze interventie wordt een bedrag van 58,09 euro (exclusief BTW) aangerekend. Wil je dat de brandweer de verdelging dringend of tijdens het weekend uitvoert, dan kost het je 116,18 euro (exclusief BTW). Deze bedragen zijn vastgelegd via het retributiereglement van Brandweerzone Rivierenland, dat je hier kan vinden.

Op de dag van de interventie is het mogelijk dat er tot 's avonds nog uitgevlogen wespen toekomen. Dit wil niet zeggen dat er een tweede interventie noodzakelijk is. Indien dit toch het geval is, betaalt u de tweede interventie niet. Op voorwaarde dat deze tweede interventie binnen de 7 dagen is aangevraagd.

Hoe gaan we te werk?
Geef ons zo gedetailleerd mogelijk mee waar het wespennest zich juist bevindt. 

  • Vul het onderstaand formulier in. Na het verzenden van het formulier krijg je vrijwel onmiddellijk een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staat een link om de aangifte te bevestigen.
    Voer deze bevestiging zeker uit, anders wordt de aangifte niet zichtbaar in ons systeem.
    We proberen om binnen de 3 werkdagen langs te komen. 

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 03 november 2023
Formulier
Aanvraag wespenverdelging
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.