logo
Brandweerzone
Rivierenland
Dringend hulp nodig?
bel 112 of gebruik de app
Minder dringend?
raadpleeg ons e-loket
In weer en wind: de brandweer is er voor u!


De aangekondigde storm van zondag 10 maart liet een spoor van vernieling achter zich. Tijdens de storm en de daaropvolgende dagen zette de Vlaamse Brandweer alles op alles om hulp te bieden aan de slachtoffers van de harde wind. In het totaal rondden we bijna 20.000 interventies af. Op het hoogtepunt van de storm waren 3864 manschappen tegelijk aan de slag en werden 877 voertuigen ingezet.

Er zijn bij de Vlaamse brandweerzones in totaal 12000 manschappen actief, beroepskrachten en vrijwilligers samen. In enkele uren tijd was een derde van alle brandweermensen in Vlaanderen ergens in het land puin aan het ruimen, bomen aan het snoeien en weggewaaide zonnepanelen of het dak van een kerk aan het beveiligen. De paraatheid en de veelzijdigheid van zo’n groot aantal hulpverleners is uniek!

De brandweerzones willen via deze weg alle hulpverleners, dispatchers en mensen die achter de schermen het beste van zichzelf gaven om alle interventies in goede banen te leiden, danken voor hun inzet.

Proficiat aan alle collega’s die – letterlijk - in weer en wind, dag en nacht, weekend of niet, jaar in jaar uit zich ter beschikking stellen om in nood klaar te staan.


Meer info voor de pers: bel naar het contactnummer van Brandweer Zone Antwerpen 0476 99 13 76

Laatst bijgewerkt op 13 februari 2020
In weer en wind: de brandweer is er voor u!
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.