Dag van de Brandweer

Dag van de brandweer 2023: ‘Alles begint met een droom’

Achter de kenmerkende sirenes, opvallende auto’s, stoere helmen en fluo pakken zitten straffe mensen. Straffe mensen die zich, zowel op als naast het terrein, dagelijks inzetten om anderen te helpen. Daarom zetten wij traditiegetrouw onze brandweermensen in de bloemetjes op 4 mei. 

Werken bij de brandweer, dat is meer dan gewoon een job. Het is een droom die vaak al van jongs af aan begint. Voor onze campagne dit jaar gingen wij dan ook daar ten rade. We vuurden enkele vragen af op kinderen van de derde kleuterklas en het tweede leerjaar van GBS De Singel in Beerse over de brandweer. Met als resultaat een feel-good video met fijne én eerlijke reacties. 

“Het is duidelijk dat de brandweer doet dromen en dat kinderen met veel bewondering naar onze brandweermensen kijken. Wij hopen dan ook dat dit voor hen een extra motivatie is om elke dag het beste van zichzelf te geven in deze bijzondere job”, aldus Maarten Van Severen (hoofd Netwerk Brandweer). Vera Celis (N-VA, voorzitter Netwerk Brandweer): “Kinderen zien dromen over de brandweer en hulpverleningsdiensten doet ons ook weer wat dromen, dromen over een nieuwe generatie brandweercollega’s om de toekomst van de brandweer te verzekeren". 

www.dagvandebrandweer.be

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 05 mei 2023
Dag van de Brandweer
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.