E-loket
Wespenverdelging

Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor deze interventie wordt een bedrag van € 36,30 (inclusief BTW) aangerekend. Dit bedrag is vastgelegd via het retributiereglement van Hulpverleningszone Rivierenland, dat je hier kan vinden.

Na het verzenden van dit formulier krijg je vrijwel onmiddellijk een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staat een link om de aangifte te bevestigen.
Gelieve deze bevestiging uit te voeren, zo niet wordt de aangifte niet zichtbaar in ons systeem.

Verder willen wij nog meegeven dat:

  • De wesp een heel nuttige functie vervult in de natuur. Als natuurlijke insectenbestrijder kunnen enkele wespen in slechts enkele uren tijd maar liefst duizenden muggen doen verdwijnen. Wij vragen u daarom om enkel een wespenformulier in te vullen als u effectief hinder ondervindt.
  • Onze wespenploeg komt enkel ter plaatse indien u de exacte locatie kan aangeven waar het wespennest zich bevindt.
  • Op de dag van de interventie is het mogelijk dat er tot 's avonds nog uitgevlogen wespen toekomen. Dit wil niet zeggen dat er een tweede interventie noodzakelijk is. Indien dit toch het geval is, betaalt u de tweede interventie niet. Op voorwaarde dat deze tweede interventie binnen de 30 dagen is aangevraagd.

    Weet je zeker dat het om wespen gaat? 
    Bekijk onze steekkaart waarin we de verschillen tussen wespen en vliegende soortgenoten zoals bijen kort weergeven. 

Mechelen en randgemeenten
We komen in Mechelen en de omliggende randgemeenten Heffen, Hombeek, Leest, Walem, Bonheiden, Rijmenam, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Sint-Katelijne-Waver de wespennest steeds de dag na de aanvraag verdelgen. 

Formulier
Wespenverdelging
Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.